Пилешки шишчета Тандури

Пилешки шишчета Тандури

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Пилешки шишчета Тандури
Снимка: Храна за Душата
1 / 4ВИДЕО
29/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Толкова ли са вкусни, колкото си ги представяхте или са дори още по-вкусни?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и го поставете в купа. Прибавете към него кимион, куркума, къри, джинджифил, канела и кардамон.

Разбъркайте сухите съставки и добавете към тях и настъргания корен джинджифил. Към сухите съставки сложете киселото мляко. Добавете зехтин и пушен червен пипер в сместа.

Нарежете пилешките гърди на едри кубчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Поставете пилешкото в пикантната марината и разбъркайте, за да се овкуси добре.

Нанижете месото на шишчета. Запечете на оребрен тиган.

Междувременно пригответе соса Раита като смесите кисело мляко с кимион и наситнена прясна мента. Посолете и разбъркайте.

Сервирайте готовите шишчета Тандури, гарнирани с млечния сос Раита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: