Турски тулумбички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Турски тулумбички1 / 4
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Вкусни сиропирани тулумбички от южната ни съседка, които се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - з апържене
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода и добавете маслото. При непрексънато бъркане добавете брашното и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепя от съда.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата отново при непрекъснато бъркане.

Шприцовайте сместа на продълговати тулумбички и ги изпържете в сгорещено олио.

Оставете ги да изстинат и ги залейте с горещия захарен сироп, приготвен от водата и захарта.

Оставете да престоят няколко часа преди да ги поднесете.

Турските тулумбички са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
43
32
20
10
Дай твоята оценка: