Виенски ябълков щрудел

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
05/11/2018
"Виенска наслада за душата и сетивата..."
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 205
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • фини точени кори - 1 опаковка
  • ябълки - 750 г
  • кафява захар - 100 г
  • стафиди - 75 г
  • масло - 100 г
  • галета - 40 г
  • лимон - 1 бр.
  • канела - 2 с.л.
  • За гарниране
  • пудра захар
  • ванилов сладолед
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото в тигана и запържете в него хлебните трохи.

Обелете ябълките и нарежете на кубчета.

Когато галетата стане златиста добавете ябълките, стафидите, захарта, сока и кората от лимона. Овкусете сместа с канела. Добавете и останалото количество масло и оставете ябълките да омекнат и да се карамелизират.

Слепете 5-6 фини кори с масло помежду им. Поставете ябълковата плънка отгоре и завийте на стегнато руло.

Поставете щрудела в тава върху лист хартия за печене и изпечете на 180 С за 15-20 мин.

Поръсете готовия щрудел с пудра захар и сервирайте с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар