Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с кладница и печурки

Гъбена супа с кладница и печурки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това не е просто супа, а кулинарно приключение, което ще изживеем заедно."

Необходими Продукти

  • гъби печурки - 250 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 - 2 стръкчета
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете печурките, а кладниците накъсайте на парчета.

Запържете гъбите в тиган с бучка масло.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Когато гъбите придобият златист цвят, добавете лука и чесъна.

Накълцайте 1/2 връзка магданоз и прибавете заедно с листенцата прясна мащерка. Овкусете сместа със сол и черен пипер.

Налейте сметаната и зеленчуковия бульон и оставете гъбената супа да поври за още 4-5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#224679
Потребител#224679
По вкусна гъбена супа никога не бях ял. Въпреки, че я направих само с кафеви печурки.
13.02.2019 22:09