Ориз с моркови и брюкселско зеле на пара

22/10/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач392400432
"Невероятно вкусно предложение за обяд, а това, че е и здравословно - си е допълнителен бонус "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковът и картофите се обелват и измиват, чушката се почиства от семето.

Нарязват се на малки кубчета, запържват се за кратко в загрятото олио и щипка сол, прибавя се зелето.

Разбърква се и се отстраняват от котлона. Прибавя се измитият и отцеден ориз, сол на вкус, копъра, водата.

Прехвърля се в съд за варене на пара, включва се за 40 минути. След това се сервира в чиния, като се поръсва с настърган кашкавал.

Украсява се с резена лимон и стръкчето копър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар