Карфиол на фурна

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
15/11/2018
"Ще се влюбите в нашия карфиол на фурна."
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 726
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата157
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете. Разделете главата карфиол на средно големи розички. Сварете карфиола за кратко в подсолена вода.

Блендирайте филийките заедно с ригана и пармезана, за да получите билкови хлебни трохи.

Добавете сварените картофи в тигана при лука и чесъна и ги намачкайте на пюре.

Поставете в пасатора сварените моркови, кашуто и прясното мляко и пасирайте гладко.

Овкусете пюрето с кимион, куркума и къри. Добавете черен пипер и сол. Обединете морковената и картофената смес.

Поставете пласт от зеленчуковото пюре на дъното на съда за печене. Подредете карфиол отгоре. Покрийте с втори пласт от пюрето и отново подредете карфиол.

Най-отгоре разпределете хлебните трохи с пармезан. Изпечете огретена в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин, докато коричката придобие златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар