Меденки с шоколадова глазура

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
26/11/2018
"Колкото по-вкусни са меденките, толкова повече имате право да изядете "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 019
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с пудрата захар, меда, ваниловия екстракт и олиото. В друга купа смесете брашното със содата, канелата и щипка сол. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.

Оставете тестото за меденките да почине за 10-15 минути в хладилник.

Оформете меденките с помощта на лъжица или пош върху лист хартия за печене. Притиснете леко всяка меденка. Оставете по малко разстояние между отделните сладки. Изпечете на 170 С за 12-15 минути.

Междувременно пригответе двете шоколадови глазури.

Разтопете на водна баня в две купи белия и черния шоколад с по една бучка масло във всяка. Охладете изпечените меденки.

Потопете ги в бял и черен шоколад и охладете повторно, за да стегне глазурата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар