Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Домашни меденки с шоколадова глазура

Домашни меденки с шоколадова глазура

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Домашни меденки с шоколадова глазура
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Колкото по-вкусни са меденките, толкова повече имате право да изядете"

Необходими Продукти

  • За меденките
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 60 г
  • мед - 3 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 60 г
  • сол - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • За шоколадовата глазура
  • шоколад - 150 г натурален
  • бял шоколад - 150 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с пудрата захар, меда, ваниловия екстракт и олиото. В друга купа смесете брашното със содата, канелата и щипка сол. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.

Оставете тестото за меденките да почине за 10-15 минути в хладилник.

Оформете меденките с помощта на лъжица или пош върху лист хартия за печене. Притиснете леко всяка меденка. Оставете по малко разстояние между отделните сладки. Изпечете на 170 С за 12-15 минути.

Междувременно пригответе двете шоколадови глазури.

Разтопете на водна баня в две купи белия и черния шоколад с по една бучка масло във всяка. Охладете изпечените меденки.

Потопете ги в бял и черен шоколад и охладете повторно, за да стегне глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: