Шилешка курбан чорба

Шилешка курбан чорба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Традицията повелява за здраве или за курбан да се приготви такава чорба, а ето и точна традиционна рецепта"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 200 г предварително почистена и сварена, ситно нарязана
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си шилешкото на парчета.

В тенджера с олиото запържваме месото за малко.

Изсипваме около 2 л вода и оставяме да ври, като отпенваме с решетъчна лъжица непрекъснато.

Когато заври, намаляване котлона и прибавяме солта, зърната черен пипер и дафиновия лист .

Оставяме курбана да ври до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: