gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Патладжани и чушки в буркани за зимата

Патладжани и чушки в буркани за зимата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Патладжани и чушки в буркани за зимата
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене10 мин.
Общо100 мин.
Порции6
"Може да познаете, че лятото свършва по това, че отвсякъде ухае на печени чушки и патладжани"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, слагат се в тенджера и се похлупват с капак. Така се задушават и по-лесно се белят.

След като се почистят от семки и люспи, се режат на парченца.

В подходящ съд се загрява олио и зеленчуците се запържват за около пет минути. Прибавят се сол и оцет на вкус, след което се пълнят добре измитите и подсушени бурканчета.

Бурканчетата се запечатват с капачки и се нареждат в тенджера с вода.

Нивото на водата трябва да е поне един пръст над капачките. Бурканите се стерилизират около десет минути след завиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: