Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша с пачи крак

Гъбена каша с пачи крак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Гъбена каша с пачи крак
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Любимата гъбена каша е най-вкусна, когато е приготвена с много любов и пачи крак"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава малка
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • пачи крак - 250 г (консервирани)
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1/2 ч.л.сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтин и краве масло. След като омекне, се прибавят гъбите, нарязани на дребно. Когато и те се задушат, се прибавя една супена лъжица брашно.

Продуктите се разбъркват енергично, след което се налива прясното мляко.

Кашата се разбърква, прибавят се сол на вкус и риган, температурата на котлона се намалява и кашата се оставя да се готви, докато се сгъсти.

След като се отстрани от котлона, гъбената каша се овкусява с черен пипер на вкус и се пасира.

Сервира се с малко сметана или крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: