Свинска глава в гювеч

23/10/2018
"Когато мечтите на лакомниците се сбъдват, те изглеждат така - свинска глава в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се кисне 7-8 часа, за да се почисти добре от кръвта.

Взема се голям глинен гювеч. Чесънът се разчупва на скилидки и се обелва. Шпикова се главата със скилидките чесън. Посолява се на вкус (по-обилно, защото главата е доста тлъста).

Поставя се в гювеча, залива се с виното, слагат се черният пипер и дафиновият лист. Пече се във фурната на 120°C (колкото леко да ври) 8-10 часа.

По време на печенето един път се обръща. Пече се, докато месото свободно започне да се отделя от костите.

Когато е готово месото, се изважда от мазнината и се обезкостява.

Обелват се картофите и цели в същата мазнина се пекат на температура 150°C, докато хванат кехлибарена коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар