gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Рачел»Рачел от дюли

Рачел от дюли

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3342k3
Рачел от дюли
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Домашен рачел от дюли, който може да си хапнете директно от бурканчето или от плодовия сладкиш, в който сте го включили"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг почистени
  • джинджифил - 1 среден корен по желание
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусът на джинджифила обогатява вкуса и аромата на дюлите. Но не всеки харесва характерната за неголютивина. Затова винаги приготвям количества с - и без джинджифил.

Дюлите се нарязват на парчета по около 1.5 см. Джинджифилът се обелва и нарязва на по-малки парченца.

Прави се сироп от захарта и 2 ч.ч. вода.

Добавят се дюлите и джинджифилът и се оставят да врат на умерен огън. Не разбърквайте често и енергично - особено към края, за да не се разкъсат

плодовете.

Когато рачелът се сгъсти, след около 30 мин се добавя лимонтузуто. Ако ще съхранявате рачела от тиква дълго време, трябва да го стерилизирате за малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: