Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб без месене в тенджера

Хляб без месене в тенджера

Хляб без месене в тенджера
Снимка: Ди
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Специално за онези, които не обичат месенето - уникално вкусен хляб в тенджера, която хич даже не се меси"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 3 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме брашното, солта, захарта, сода и ябълковия оцет. Смесваме ги заедно, като ги разбъркваме с голяма дървена лъжица.

Постепенно добавяме водичката към сухата смес до получаване на гъста каша, като през цялото време усърдно разбъркваме с дървената лъжица.

Разстиламе равномерно сместа в намазнена тава или форми за печене на хляб (по желание поръсваме съда с малко брашно).

Печем на умерени градуси от двете страни за около 20 минути, като не е препоръчително да се запича и да има коричка, а е хубаво да си остане по-мекичък.

Завиваме хляба, след като е готов, за да омекне. Нарязваме го средно големи парчета квадратчета.

Най-хубаво е да се поднесе топъл, защото така е най-вкусен.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: