Хлебчета тикви с плънка

26/11/2018
"Каква е плънката ли - изненадата е вкусна, това засега ви стига да знаете"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • вода - 200 г
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • олио - 1 с л
  • яйца - 1 бр. без жълтъка
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • сирене - 100 г
  • чубрица - 2 щипки
  • солети - 3 бр.
  • * мерки и количества
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се разбърква сухата мая със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто, което се намазва с олио и оставяме да втаса на топло.

Втасалото тесто се разделя на 6-7 топки. Всяка се раздърпва леко като мекица и в средата се поставя 1 ч.л. плънка от сирене и чубрица. Оформят се топки и оставяме в тава да почине тестото за 15 минути.

С ножица се нарязват на 8 части, но не до края. Дървено шишче се топи в брашно и забождаме в средата да се оформи отвор за дръжката на тиквата хлебче.

Солети се начупват на парчета и се набождат за дръжка. Намазват се хлебчетата внимателно с разбит жълтък, малко олио с четка и печем в загрята фурна 180 °C до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар