10 минутна пица на тиган

28/10/2018
Добър апетит!
отДобър апетит!Помощник Готвач11884641
Приготвяне2 мин.
Готвене10 мин.
Общо12 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се разбъркват и се пресяват, а яйцето се разбива с киселото мляко, олиото и солта.

Добавя се брашното и се омесва меко тесто, което не трябва да лепи по пръстите.

Това тесто не се изчаква да втаса и директно се разточва. Разточването се съобразява с големината на тигана - колкото е тиганът, толкова се и разточва.
Препоръчвам възможно по-голям тиган, за да се получи тънка хрупкава пица.

След като сте разточили, се поставя в намазнения тиган, намазва се с лютеница, нареждат се желаните продукти и се поставя на котлона на ниска степен.

Поставя се капак и се оставя 10 минути като с шпатулка се надига леко, за да се провери дали е готова отдолу (а благодарение на капака се сготвя едновременно и отгоре).

Дадените продукти са за 1 пица, направена в голям тиган.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар