Винен кебап
Wine Kebab

Винен кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Винен кебап1 / 5
12/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Винен кебап с телешко - ястие за ценители!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - бут 1 кг, може и свинско
  • олио - 100 мл
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 брой
  • целина - 30 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 10 гр.
  • червен пипер - 5 г
  • вино - 200 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
516
43
32
21
10
Дай твоята оценка: