gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Лесно кисело зеле в буркани с хималайска сол

Лесно кисело зеле в буркани с хималайска сол

Лесно кисело зеле в буркани с хималайска сол1 / 8
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции12 буркана
"Ето как да не се лишавате от любимото кисело зеле на трапезата - съберете няколко буркана и действайте"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 бр. средни глави
  • За солния разтвор
  • хималайска сол - фина (2 с.л. на литър вода)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелките. Накъсваме ги на средни парченца - удобни за една хапка.

Старателно измитите буркани започваме да пълним със зелето до ръба на буркана, с леко притискане.

Заливаме със солен разтвор до момента, в който се покрие зелето. Завинтваме здраво и сигурно капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Съхраняват се на хладно и тъмно място.

Препоръчително е всеки ден да се разклащат по-малко - по 1 път на ден и така след 3 седмици ще имате вкусно и крехко кисело зеле.  Без варене и аспирин.

Няма да ви се налага да претаквате и ще си спестите съпътстващата трайна миризма.

Много по-добре е да се съхранява храна не в пластмаса, а в стъкло.

Бърза и лесна рецепта за любимото кисело зеле, което присъства на всяка зимна трапеза.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: