Катино мезе в гювечета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k5k7
Катино мезе в гювечета
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Пригответе по една порция за всеки гост и една допълнително, че на всички много ще им хареса това катино мезе в гювечета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета, а бекона на дребни парченца. Почистете лука и гъбите.

Нарежете гъбите на тънки парчета, а лука на дребно. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Сипете месото и лука и задушете за около 15 минути под капак.

Добавете доматения сос, гъбите и виното. Овкусете с черен пипер и сол. Гответе още около 15 мин. докато се редуцира течността. Добавете бекона и разбъркайте.

Сипете катиното мезе в глинени гювечета и допечете в загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 мин, докато месото остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: