Манастирска чорба от леща

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7262329491
29/11/2018
"Сега разбираме защото толкова много хора ходят по манастирите, заради тази манастирска с чорба от леща ще да е "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 659
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Заливаме я със студена вода за 5-6 часа. Поставяме съда на котлона да ври на умерен огън.

Праза и чесъна нарязваме на ситно, а моркова и целината на кубчета. Доматите нарязваме на дребно или пасираме.

След като лещата заври, прибавяме зеленчуците и чубрицата, като потапяме клончето цяло.

Оставяме супата да къкри на слаб огън.

След като се свари добавяме доматите и овкусяваме със сол.

В хаванче стриваме скилидките чесън. Прехвърляме го в купичка и доливаме от оцета. С чесновия сос подправяме супата от леща.

Ако сте любители на пикантни ястия, можете да прибавите към супата суха люта чушка или в соса да посипете стрита такава.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар