Манастирска чорба от леща

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
29/11/2018
"Сега разбираме защото толкова много хора ходят по манастирите, заради тази манастирска с чорба от леща ще да е "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 281
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • леща - 1 ч.ч.
  • праз - ½ стрък
  • моркови - 1 бр.
  • целина - ¼ от главата
  • домати - 3 бр., обелени от консерва
  • чесън - 5 скилидки
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • чубрица - клонче
  • сол
  • За чесновия сос
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Заливаме я със студена вода за 5-6 часа. Поставяме съда на котлона да ври на умерен огън.

Праза и чесъна нарязваме на ситно, а моркова и целината на кубчета. Доматите нарязваме на дребно или пасираме.

След като лещата заври, прибавяме зеленчуците и чубрицата, като потапяме клончето цяло.

Оставяме супата да къкри на слаб огън.

След като се свари добавяме доматите и овкусяваме със сол.

В хаванче стриваме скилидките чесън. Прехвърляме го в купичка и доливаме от оцета. С чесновия сос подправяме супата от леща.

Ако сте любители на пикантни ястия, можете да прибавите към супата суха люта чушка или в соса да посипете стрита такава.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар