Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пълнозърнеста пърленка с кашкавал и сирене

Пълнозърнеста пърленка с кашкавал и сирене

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Пълнозърнеста пърленка с кашкавал и сирене
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Оставяме на съвестта ви да реши колко такива вкусни пърленки да изядете"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 125 г
  • брашно - 125 г тип 500
  • сирене - 80 г
  • кашкавал - 80 г настърган
  • топено сирене - 80 г настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашната в купа и направете кладенче, в което изсипете предварително шупналата сода в киселото мляко, яйцето и солта.

Замесете тесто, което оставете на стайна температура за час да почине.

След това го разделете на две и разстелете в тава с незалепващо покритие поръсете обилно със сирене, кашкававал и топено сирене.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 мин.

От получената смес направете две пърленки, които изпичате поотделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: