Марудници с мая

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3282031k
Марудници с мая1 / 2
16/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 бр.
"Първият, който донесе 10 марудници в офиса на редакцията, печели сърцата ни завинаги"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - към 500 г
  • мая - 10 г за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • мазнина - за сача/тигана + масло за намазване на марудниците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с малко топличка водичка и захарта. Добавете я към пресятото в купа брашно заедно със солта и водата. Трябва да се получи гъсто тесто, което трябва да втасва около 1 час.

След това към сместа добавете яйцето заедно с киселото мляко и содата. Добре разбъркайте сместа, която трябва да се получи с гъстота на кексово тесто. Оставете за 30 минути пак да втаса.

Загрейте добре подмазнена сач (ако нямате, тиган с дебело дъно върши работа). Изпечете марудниците с крайна дебелина 2 до 3 см от двете страни. Всяка готова палачинка мажете с разтопено масло.

Поднесете марудниците с мая със сладка или солена гарнитура. подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: