Зимна яхния със свинско, гъби и праз
Zimska janija sa svinjetinom, pečurkama i prazilukomWinter Stew with Pork, Mushrooms and Leeks
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Зимна яхния със свинско, гъби и праз

Зимна яхния със свинско, гъби и праз

Зимна яхния със свинско, гъби и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Край огъня и с домашното винце на масата най-добре поднесете богата зимна яхния със свинско, гъби и праз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • кладница - 200 г
  • праз - 2 стръка, големи
  • лук - 2 глави, големи
  • домати - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • подправка - за свинско месо
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета за готвене. Почистете и обелете праза и лука. Нарежете на едро.

Задушете зеленчуците в олиото в подходяща тенджера за готвене.

Добавете домата, нарязан на парчета. Задушете и гответе до омекване на зеленчуците.

Прибавете червения пипер, нарязаните гъби и свинското месо. Разбъркайте. След като месото промени цвета си, добавете доматеният концентрат и налейте топла вода, докато покриете месото.

Гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Овкусете със сол, подправката за месо и черния пипер.

Размийте брашното до получаването на кашичка.

На тънка струйка прибавете кашичката към ястието, като бъркате непрекъснато. Гответе още около минута и свалете яхнията от огъня.

Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: