Пилешки дюнер с таханов сос

08/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър1595
"Няма и да си помислите за друг дюнер, веднъж ако опитате този - гаранция "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките бутчета. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете месото в силно загрят тиган. Извадете от тигана и накълцайте на ситно.

Нарежете на тънки жулиени червената, зелената и жълтата чушка. Задушете в тигана, в който сте приготвили пилешкото месо. Добавете ситно нарязана скилидка чесън.

Върнете месото в тигана. Добавете сухите подправки мащерка и кимион. Овкусете със сол и черен пипер. На финала изстискайте сока на половин лимон.

Пригответе соса за дюнера, като смесите киселото мляко, майонезата, слънчогледовия тахан и добавите щипка сол.

Поставете от сместа от пилешко и зеленчуци върху плоските питки, гарнирайте с тахановия сос и сервирайте дюнерите завити или отворени по свое желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар