Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме тиквата, морковите, картофа и ряпата на средно големи кубчета и ги сипваме в блендер с по-висока мощност. Блендираме ги с малко водичка до кремообразна консистенция.
През това време сме сложили вода на котлона да заври, а когато това се случи сипваме шарлана и солта.
След това добавяме зеленчуковата смляна каша. След 10-15 минути овкусяваме с изброените подправки, които придават аромат и уютен вкус! След още около 10-тина минутки супата е готова!
Чудна топла крем супа, поднесена точно с тези крутони.
Крутони:
Нарязваме 6 пълнозърнести филии хляб на средно големи кубченца. Разстиламе ги в тавичка и богато ги разбъркваме с шарлан.
Подправяме със сушените и стрити босилек, джоджен и чубрица, също и шарената сол. С дървена равна бъркалка старателно разбъркваме всички съставки – равномерно.
Печем за няколко минути на умерена фурна на 200 градуса до златист цвят! По време на печенето е препоръчително да ги разбъркаме поне веднъж. Ароматните хрупкави крутони са готови!
Чудно Вкусно!