gotvach.bg»Рецепти»Пица»Италианска пица с пълнозърнесто тесто

Италианска пица с пълнозърнесто тесто

Италианска пица с пълнозърнесто тесто
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
"Италианска е, вкусна е и е с полезно пълнозърнесто тесто - три причини да приготвите тази пица още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме продуктите за тестото - пълнозърнестото брашно, сушения босилек, хималайската сол, хлебната сода, ябълковия оцет и постепенно наливаме водата, като замесваме тесто.

Разстилaме тестото в предварително намазнена и набрашнена тава. Печем 10 минути на 200 градуса от двете страни едновременно.

През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме чушките, маслините и киселите краставички на кръгчета.

Подреждаме ги красиво върху полуизпеченото тесто и печем 15 минути (5 минути от двете страни и 10 мин. само от долната страна).

След това поръсваме с настъргания кашкавал и чубрицата. И печем още 5 минути, докато се разтопи кашкавала. И така пицата е печена общо 30 минути!  

Разделяме на 3 богати парчета и поднасяме топла! Уникална ароматна пица с босилково тесто в италиански стил!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: