Рязано кисело зеле без варене

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
30/11/2018
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 202
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За 1 буркан
  • зеле - 2 - 3 шепи (нарязано на ситно или 2 средни зелки за 12 - 13 буркана)
  • За соления разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелките и ги нарязваме на ситно Може и да ги настържете, ако Ви е по-удобно, на ренде за чипс става най-фино.

Разбъркваме нарязаното зеле и започваме да пълним измитите буркани, като можем да използваме чуканче за лекото притискане. След това си разбъркваме солта в точната пропорция вода и заливаме зелето до гърлото на буркана.

Затваряме хубаво капачките и разклащаме няколко пъти всеки буркан. Хубаво е всеки ден да се разклащат, за да се имитира процеса на претакане и ферментирането да се ускори.

Лесна и бърза рецепта, с която след 3 седмици ще имате готово нарязано кисело зеле, което директно да изсипете в ястието, което готвите, и да го добавите сурово в салата и не само!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар