Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Розово кисело зеле с цвекло в буркани

Розово кисело зеле с цвекло в буркани

Розово кисело зеле с цвекло в буркани
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
15
"Цветни и вкусни буркани за добър апетит - розово кисело зеле сме смесили с цвекло, може да се хапва директно или прибавено към салата"

Необходими Продукти

  • За около 15 буркана
  • зеле - 2 средни зелки
  • червено цвекло - 2 малки главички или 3 малки
  • моркови - 10 бр.
  • За солrния разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър изворна вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд – тенджера или леген, предназначен само за употреба в кухнята, започваме да режем зелките на ситно, а обелените цвекла и моркови – рендосваме. След като всичко е подготвено, хубаво разбъркваме всичко – може и с ръка.

В добре измитите буркани пълним от сместа, като леко притискаме. Първоначално може да си направим соления разтвор в двойна доза – 2 литра вода с 4 с.л. сол и ако не стигне да си направим още малко.

Наливаме от него в бурканите докато зелето не се покрие – до гърлото, не повече. Затваряме стабилно капачките и разклащаме! Оставяме ги на тъмно и хладно място, като всеки ден ги навестяваме и разклащаме.

Така след 3 седмици, ще имате готово зеле с цвекло и моркови, които директно ше можете да си хапнете като туршийка / гарнитура или да добавите изцедени в салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: