Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия със зеле, моркови и цвекло без аспирин

Туршия със зеле, моркови и цвекло без аспирин

Туршия със зеле, моркови и цвекло без аспирин
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Отваряме буркан с туршия от зеле, моркови и цвекло - единственото, което ѝ липсва, е домашната ракийка"

Необходими Продукти

  • Пропорции за 1 буркан
  • зеле - 1 - 2 шепи накъсано
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - 1/3 корен
  • За соления разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавяме си необходимото количество продукти за желаната крайна продукция.

Измиваме зелето и го накъсваме на средно големи парченца около 3 на 4 см.

Обелваме морковите и ги нарязваме на кръгчета / колелца или полумесеци, а цвеклото нарязваме на фини пръчици! Разбъркваме и 3-те вида зеленчуци, и започваме да пълним красиво бурканите, като леко притискаме.

Всеки буркан, в зависимост от това колко е напълнен, поема различно количество солен разтвор. Наливаме го до гърлото на бурканите и затваряме добре капачките.

Разклащаме няколко пъти и прибираме на тъмно хладно място! Често ги разклащайте и след 4 седмици ще имате една вкусна розова туршия с кисело зеле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: