Канелени банички с тахан

05/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2545
"Искате ли да зарадвате някого - пригответе му ароматни канелени банички с тахан "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо832
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За захарния сироп смесете равни количества захар и вода в съд на котлона. Добавете вътре настъргана кората на лимона и канелена пръчка за аромат.

Пуснете и парчетата лимон в сместа, за да овкусят сиропа допълнително.

Оставете да заври. Когато сиропът се сгъсти достатъчно, отстранете от котлона и оставете да се охлади напълно.

Смесете захарта и канелата в купичка. Разтопете маслото.

Вземете кора, намажете я с масло и я слепете с втора. Върху всяка двойка кори намажете със супена лъжица сусамов тахан. Поръсете обилно с канелената захар и завийте на рулце, след което на охлювче. Повторете до изчерпване на продуктите.

Подредете канелените рулца в тава, намажете с масло и поръсете финално с канелена захар.

Изпечете сладките банички в предварително загрята на 180°C фурна за 12-15 мин.

Залейте канелените банички, докато са още горещи, с охладения захарен сироп и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар