Ябълков кекс с тахан

01/12/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Как не сте се сетили да добавите тахан - така се прави най-страхотният кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се нарязват на малки парченца.

В купа се смесват сухите съставки (брашно, захар, канела, сода, лимонтузу и орехи).

Сусамовият тахан с част от ябълките и водата се блендират продължително, за да се напълни сместа с въздух. След това сместа се налива при сухите съставки и се разбърква, докато се смесят равномерно всички съставки.

Прибавят се и ябълките и пак се разбърква добре.

Сместа за кекса се изсипва в тава с хартия за печене и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Когато се изпече кексът, се оставя първо да се охлади и чак тогава се разрязва.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар