Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа със спанак

Гъбена супа със спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Гъбена супа със спанак
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Лека и ароматна - няма как да откажете да опитате тази вкусна гъбена супа със спанак"

Необходими Продукти

  • кладница - 100 г гъби
  • печурки - 100 г
  • спанак - 100 г
  • царевично брашно - 4 с.л. за качамак
  • праз - 1 малко парче, около 10 - 15 см
  • бульон - 1 кубче зеленчуков или гъбен
  • лимонов сок - прясно изцеден
  • черен пипер - млян
  • мащерка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на хапки, а празът на ситно и се запържват в сгорещено олио.

Добавят се 4 или 5 ч.ч. вода и се оставя да заври. След като това стане, се прибавя бульончето и се намалява котлонът. Оставя се, докато са почти готови гъбите.

През това време се измива спанакът и се накъсва на малки парченца.

Когато гъбите са достатъчно омекнали, се прибавя спанакът.

В купичка се слага царевичното брашно и постепенно се добавя към него от супата.

Разбърква се добре, да не остават бучки. След това се изсипва обратно в гъбената супа.

Слагат се подправките и се оставя още няколко минути.

Когато се свали от огъня, се изцежда лимонов сок - от 1/4 до 1/2 лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: