Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с гъби и бекон

Пилешки гърди с гъби и бекон

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Пилешки гърди с гъби и бекон
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Може да сме пропуснали в списъка с продуктите, но вие си запишете - да се сервира с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • печурки - 150 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • чубрица - по желание
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват от излишните ципи и се измиват. След това се нарязват на правоъгълници с дебелина от по един см. Печурките се измиват и нарязват на филийки. Беконът се реже на малки правоъгълничета, а киселите краставички на кубчета.

В тиган се слага маслото да се разтопи и да загрее. Щом е готово в него се слагат нарязаните пилешки гърди и печурките. Запържват се за около 7- 8 минути и след това се добавят беконът и киселите краставички.

Пържат се още 3 минути, като почти постоянно се разбъркват, за да остане беконът сочен, а не да стане хрупкав. След това тигана се маха от котлона и всичко се поръсва с чубрица, черен пипер и сол. Отново разбъркваме.

Разсипваме пилешкото в три чинии и отгоре настъргваме кашкавала. Щом се разтопи сервираме заедно със студено бяло вино, най добре совиньон блан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: