Солена торта с пиле

Mimi PenevaMimi Peneva
Новак
3301722
Солена торта с пиле
Снимка: Mimi Peneva
2 / 4
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Това е от онези торти, които може да поднесете с вино и всички ще бъдат силно очаровани"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг обелени
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 100 г
  • майонеза - 1 кутия
  • масло - 125 г
  • вегета - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме картофите докато омекнат напълно, след това ги сипваме в една голяма тава и ги намачкваме докато станат на каша. Паралелно с варенето на картофи в друга тенджера варим и двете бутчета до пълното им сваряване, обезкостяваме ги, използваме само месото, нарязано на ситни парчета, не използваме кожата.

Към вече намачканите картофи прибавяме нарязаното пилешко месо, прибавяме киселите краставички нарязани на ситно, гъбите също нарязани на ситно, вегетата, чубрицата и маслото, което преди това трябва да е омекнало на стайна температура.

От получената смес се получава тесто, опитваме и ако не е достатъчно солено прибавяме малко сол. След което оформяме на топка, слагаме в един поднос и с пръсти го оформяме във вид на торта. След това оставяме да изстине, като изстине я слагаме да стегне в хладилника за едно денонощие, покрита, за да не изсъхва.

След като вече солената торта е стегнала я намазваме отгоре и отстрани с майонеза и поръсваме с магданоз нарязан на много ситно. Това е едно много добро предястие за посрещане на гости и за празници! Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглежда апетитно, ще я пробвам. Поздрави
02.12.2018 22:36
6
1
1
Покажи всички подкоментари