Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Пухкава завита баница със сирене и заливка

Пухкава завита баница със сирене и заливка

Пухкава завита баница със сирене и заливка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
07/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Веднага ставаме от кревата, щом надушим, че в печката се приготвя пухкава баница със сирене и заливка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 100 мл за поръсване на корите
  • плънка
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • грис - 3 с.л.
  • сирене - 200 г натрошено
  • заливка
  • майонеза - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 или 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като в купа се смесва натрошено сирене, яйцата, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, грис и се разбърква добре.

Взема се една кора, поръсва се с олио и разпределяме по 4 -5 с.л. плънка.

Навива се по дългата страна на руло, а то се оформя на охлюв в средата на кръгла огнеупорна тава.

Всички останали кори се оформят по този начин и се навиват една до друга, докато се напълни тавата.

Накрая по стените на тавата поставих рулца от по две кори, за да не остават.

Разбива се майонезата с вода и яйцето на кашичка. Намазва се домашната вита баница с четка.

Печем я в загрята фурна 180 °C за 30 минути до златисто.

Внимавайте отгоре да не изгори, ако има нужда, се покрива с фолио, за да се запази хубав цвят.

Изважда се и покриваме с кърпа, после се сервира нарязана на парчета.

Да ви е сладко с тази пухкава завита баница със сирене и заливка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: