Домашна халва с ядки

ДинкоДинкоНовак
17/03/2018
"Вкусът на тази домашна халва с ядки няма нищо общо с тази, който продават по магазините!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 924
  • Преглеждания за месеца1169
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • захар - 500 г
  • мед - 250 г
  • яйца - 3 белтъка
  • ядки - 60 г белен шамфъстък или фъстъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 ч.ч. вода с меда и захарта в тенджерка, сложете на котлона и бъркайте до получаването на гъст сироп.

Разбийте белтъците до получаването на пяна. Снемете захарния сироп от огъня и след 10-тина минути добавете към него белтъците на порции и бъркайте с телена бъркалка. Накрая разбъркайте с натрошените ядки.

Застелете с прозрачно фолио или целофан тава и лекичко я подмазнете. Поръсете малко ядки и разпределете сместа, като загладите.

Оставете домашната халва с ядки в хладилник. Поднесете я нарязана на парчета.

Рейтинг

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар