Фарсала халва

Фарсала халва

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327134305
Фарсала халва1 / 2
17/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции15
"Екзотичен десерт с дъх на канела, който ви препоръчваме да опитате!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да обелите бадемите, ги бланширайте в кипяща вода, в която сте разтворили 1 ч.л. сода. След това ги изплакнете под студена вода - така люспата пада лесно, като ги претриете с ръце. Подсушете ядките.

В дълбока тенджера смесете 1 ч.ч. захар с бадемите. Сложете на котлона и бъркайте до лека карамелизация на захарта.

Сипете 9 ч.ч. вода в голяма купа добавете останалата захар и царевичното брашно. Добавете и карамела с бадемите. Започнете търпеливо да бъркате, докато се сгъсти.

Долейте зехтина и продължете с бъркането, докато сместа напълно абсорбира зехтина.

Разпределете готовата смес в купички или голяма форма по желание. Оставете да се охлади и я поднесете, поръсена с канела и натрошени ядки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: