Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма с гъби

Агнешка дроб сарма с гъби

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Агнешка дроб сарма с гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Вадете киселото мляко от хладилника, че нямаме търпение да опитаме тази класическа агнешка дроб сарма с гъби"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • бульон - 6 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • зелен лук - 3 връзки
  • сол
  • олио - 50 мл
  • яйца - 3
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект (агнешки бял и черен дроб, сърце, чревца, момици, бъбрек) сварявам до готовност (около 1 час), като бульонът от варенето се запазва и прецежда. Варя, докато дреболийките омекнат напълно.

След това оставям леко да се охладят и нарязвам на кубчета. Лукът нарязвам на дребно и задушавам в олиото. След това добавям ориза и пържа, докато стане прозрачен.

Прибавям нарязаните гъби. Смесвам с нарязаната на ситно агнешка дреболия и запържвам още малко.

Всичко това подправям със сол и джоджен. Изсипвам в тавичка и заливам с бульона. Пека на силна фурна около час или докато оризът поеме течността.

След това заливам със смес от разбитите прясно мляко, брашно и яйца и връщам във фурната за още 15 минути или докато получи приятен загар заливката.

След изпичането дроб сармата се поръсва с пресен магданоз и се сервира топла с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: