Рулца от гриловани тиквички

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121982
04/12/2018
"Свежо предястие с тиквички, актуално за всеки сезон "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 078
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 - 4 бр. средно големи
  • за мариноване
  • зехтин - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. (пикантина)
  • за пълнежа
  • сирене - 200 г
  • извара - 200 г
  • цедено кисело мляко - 100 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр. варени
  • червени чушки - 2 бр. печени
  • копър - по желание, или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на много тънки филийки. Лекичко се напръскват със зехтин и пикантина, колкото да се овкусят. Печем за кратко върху скара или грил тиган от двете страни. Подреждаме в чиния.

За пълнежа смесваме в купа настърганите сирене и твърдо сварени яйца, изварата, цеденото кисело мляко, майонезата, пресования чесън и накълцаните печени чушки. Използвам червени чушки, за да е по ефектно предястието, но ако не разполагате, може да ползвате и зелени прясно печени пиперки.

Разбъркват се всички съставки много хубаво.

С чаена лъжичка гребваме от плънката и слагаме в всяка една грилована тиквичка, като внимателно свиваме на рулце. Готовите рулца от тиквички подреждаме в плато.

Могат да се сервират самостоятелно като предястие или с гарнитура като основно.

По желание поръсете рулцата от гриловани тиквички с накълцан копър или магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар