Какаов блат за торта

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Какаов блат за торта
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Майсторите правят торта от А до Я, като първо се учат как да приготвят какаов блат - ето ви и нашата изпитана рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Подготвяме тава за печене с диаметър 24 см, която подмазваме с масло и поръсваме с брашно.

Ако използвате форма за торта с ринг, постелете я с хартия за печене.

В две купи разделяме жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците 5 минути на средна степен, след което добавяме 1/2 от захарта.

По същият начин процедираме и с белтъците - разбиваме ги на сняг.

Смесваме яйчните съставки внимателно с шпатула, за да запазим обема им.

Постепенно добавяме разтопеното на водна баня и охладено масло.

Брашното пресяваме в купа заедно с бакпулвера и какаото. Прибавяме и ванилиите.

Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме ги добре.

Готовата смес изсипваме в съда за печене и го поставяме в предварително загрята фурна.

Печем блата за торта на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: