Тиквеник с готови кори, орехи и канела

ЗорицаЗорицаГуру94525929455
05/12/2018
"Всеки празник е чудесен повод да приготвите сочен тиквеник с готови кори, орехи и канела, само казваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 363
  • Преглеждания за месеца20091
  • Преглеждания за седмицата552
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се отрязва, с помощта на лъжица се почиства от семките, обелва се и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде.

В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне. Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки.

Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.

Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 40-45 минути, докато се позачерви.

След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа.

При поднасяне тиквеникът с готови кори може по желание да се поръси с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар