Тандури Масала

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
9425k4k1k5
Тандури Масала1 / 2
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
"Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!"

Необходими Продукти

  • Съставки на прах
  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • индийско орехче - смляно 1 ч.л.
  • брашно от цвекло - 1 ч.л. цвекло на прах
  • Твърди съставки
  • сминдух - 1 с.л.
  • канела - 5 - 6 бр. на пръчици
  • карамфил - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • кимион - 3 с.л. семена
  • кориандър - 4 с.л. семена
  • черен пипер - 2 ч.л. зърна
  • кардамон - 2 ч.л. черен + 2 ч.л. зелен
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме настрана първите 4 прахообразни съставки и взимаме останалите. Смиламе ги в мощна мелачка до прахообразна консистенция – много фино.

Разбъркваме през сито. Ако в ситото останат някои груби частици, отново разбъркваме и отново пресяваме сместа.

Загряваме съд с двойно дъно на нисък огън. Комбинираме прясно приготвените подправки и прахообразните подправки - прах от джинджифил, чесън на прах, брашно от цвекло, прах от индийско орехче.

С непрестанно бъркане печем подправката 2-3 минути на нисък огън, докато започне да излъчва аромат.

Сваляме от котлона и оставяме да се охлади напълно.

Съхраняваме в херметически затворен съд /контейнер до 5-6 месеца.

Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: