gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Жулиени от пилешко месо и зеленчуци

Жулиени от пилешко месо и зеленчуци

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610123137
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват предварително на жулиени.

След като всичко е нарязано, зеленчуците се задушават по отделно в тиган с малко мазнина и вода. След омекване се присипват в тенджера за доваряване.

Добавят се вода, нарязаните листа на целината и магданоза и сол на вкус. Вари се още десетина минути и се маха от огъня.

Накрая в тигана се слага месото, което също е нарязано на жулиени и се задушава по същия начин, както зеленчуците.

В зависимост от начина на сервиране:

1. Всичко може да бъде смесено на едно и след това разсипано на порции.

2. Всичко се приготвя по отделно и се сервира в чиниите по цвят или друг признак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: