Начин на приготвяне
Разделяме бисквитите Орео и във отделна купа слагаме пълнежа от тях.
След като сме отделили пълнежа от бисквитите, го оставяме на страна.
Натрошаваме бисквитите хубаво, може и да ги смелите в блендер - аз ги натроших за по-добър вкус и към тях прибавяме предварително разтопеното масло.
Изсипваме сместа в ринг с падащо дъно - в моя случай нямах такъв и след това оставяме да стегне във фризера, докато направим крема.
В купата с пълнежа от бисквитите добавяме заквасената сметана и захарта.
Разбъркваме добре със миксер, може и на ръка, оставяме да почине сместа за кратко.
След това в отделен съд разбиваме Филаделфията много добре да няма бучки и към готовия крем прибавяме сместа от другия вече готов крем. Разбъркваме много добре.
Изваждаме от фризера стегнатата смес и към нея прибавяме плътния крем, заглаждаме много добре и отново връщаме във фризера да стегне.
Разтапяме течният шоколад на водна баня и когато е напълно разтопен до гладкост, оставяме да поизстине.
Изваждаме от фризера нашия чийзкейк и заливаме с вече изстиналия разтопен шоколад.
Заглаждаме много добре, украсяваме с бананите - аз избрах банани, но украсата може и да е друга по ваш избор .