Баница със сирене, кашкавал и заливка

08/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру211485379715
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се срязват на две през средата вертикално.

В купа смесваме натрошено сирене, яйце и настърган кашкавал, като сместа се разбърква добре.

В малка правоъгълна тавичка, намазана с олио, се редят две кори, между тях поръсваме олио. На втората кора се разпределя плънката и така се редуват, докато свършат корите.

Нарязва се на квадрати. В купа се разбиват яйцата и прибавяме прясно мляко с щипка сол и бакпулвера.

С черпак се залива баницата със сирене и поръсваме с маково семе.

Печем в загрята фурна 200°C до готовност около 20-25 минути.

Изважда се, покриваме баницата с кърпа, после се сервира.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Самира
Самира
16.11.2018 23:09
Става превъзходна с кашкавал.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв