Руло с Нутела и Банан

08/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру211185379415
"Диетичните десерти са някъде другаде, тук са само най-яките десерти за хората, които знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца459
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта на ниска степен с миксер. Добавя се вода, ванилия и продължаваме да бъркаме, докато се разтвори захарта. Накрая се пресява брашното с бакпулвера и се разбърква на хомогенна кексова смес.

Отделя се 4-5 с.л. смес и смесваме с какао, разбито с малко вода. Трябва да се получи като глазура - леко да се стича.

В правоъгълна тава върху хартия сипваме бялото тесто. Сместа с какао се налива в хартиена фунийка с отрязано леко връхче. Върху бялата основа се рисуват произволни квадрати.

Печем блата в загрята фурна 180°C около 15 минути до суха клечка.

В тенджерка с малко вода се поставя съд с Нутела, сметана и масло. Когато заври водата, се разбърква в чашата Нутелата, докато се затопли, и сваляме от котлона. Сипва се в голяма купа с един добре зрял банан, намачкан с вилица.

Изважда се рулото върху леко влажна кърпа и се обръща с шарката надолу. Хартията се сваля и навиваме на руло. След 5-6 минути се отваря и намазваме с крема, като отново се навива руло.

Банановото руло се сервира се охладено.

Вкусно и празнично!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар