Кифлички със сирене, кашкавал и мая

08/11/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8275073287
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте леко млякото и захарта, в тях разтопете половината масло и разтворете маята. Температурата не трябва да надвишава телесната - 37 градуса.

2. Без да чакате да шупва маята, добавете към сместа двете яйца, леко разбити.

3. Пресейте към течната смес брашното и солта и замесете тесто, добавяйки си малко брашно, докато започне да се отделя от стените на купата. Може да работите с миксер с приставки за тесто, за да ви е по- лесно и да не ви лепне. В процеса на месене (около 7-10 минути) вкарвайте по малко и останалото масло - разтопено, ако работите на ръка, или меко (на стайна температура), ако работите с миксер с подходящите приставки.

4. Оставете тестото да втаса за 1 час, може и малко повече. Трябва да утрои обема си и да се виждат глутеновите връзки под формата на конци.

5. Разточете на тънка кора върху набрашнен плот и изрязвайте ленти с дебелина около 2.5-3 см.

Сиренето нарежете на дълги пръчици, дебели, колкото ви харесва, да бъде пълнежът на всяка кифличка. Около всяка пръчица сирене увивайте лента тесто, застъпвайки при всяко навиване и затваряйки добре краищата, за да не излиза сиренето.

6. Подредете кашкавалките в тава на разстояние една от друга и ги оставете в загрята на 40 градуса фурна за 40 минути.

7. Извадете бухналите кифлички и увеличете фурната да загрява до 180 градуса. През това време намажете кифлите със разбития с малко вода жълтък и поръсете обилно със настърган кашкавал.

8. Пъхнете във фурната и печете докато почервенеят - около 30 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар