Ароматно свинско в бял сос

08/11/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач102922
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца345
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 800 г обезкостена
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - един
  • захар - щипка
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган /или Чедър, Ементал/
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме месото на кубчета и го запържваме до момента, в който започне да оставя покафевели късчета месо по тигана и това е моментът, в който прибавяме бялото вино, за да разтвори остатъците от тигана и да се получи един вкусен сос.

Оставяме малко да поври, за да се изпарят алкохолните пари.

След това слагаме в йенска тенджера или гювеч продуктите от тигана, като към тях се прибавя бахара, дафиновия лист, захарта, сиреното, солта и брашното, разбито в 2 ч.ч вода.

Печем свинското в сос до готовност - за предпочитане на по-малка температура 150 градуса за по-дълго време.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар