Бъркан Родопски Тутманик

08/11/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф853488327
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо482
  • Преглеждания за месеца482
  • Преглеждания за седмицата179
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете да шупне. Добавете разбитите яйца, разтопеното масло, олиото и щипка сол, отново разбъркайте.

Добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане - до гъста смес.

Накрая прибавете натрошеното сирене и разбъркайте до усвоявате на сиренето от тестото.

Сипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и заравнете повърхността равномерно.

С нож направете леки повърхностни разрези на квадрати и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса, печете около 30 минути до златисто кафяв цвят.

След като извадите тутманика от фурната, намажете повърхността му с останалото масло.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар