Шарлотка с ябълки и боровинки

08/11/2018
"Кокетен десерт за онези, които ценят хубавите неща "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата228
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр.
  • боровинки - 1/2 ч.ч. замразени
  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 4 с.л. пълни
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • масло - 20 г за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер, като прибавите и щипка сол. Прибавете жълтъците един по един, като продължите разбиването.
Прибавете захарта и отново разбийте.

Добавете лимоновата кора, брашното и бакпулвера. Разбъркайте.

Почистете ябълките, обелете корите и ги нарежете на малки кубчета.

Намажете дъното на форма за печене с маслото. Поръсете с галета.
Сложете ябълките.

Изсипете част от сместа, поръсете с боровинки и отново полейте с останалата смес.

Изпечете Шарлотата във фурна на 160-180 градуса.

Готовият плодов сладкиш обърнете с помощта на чиния и поръсете с пудра захар.

Когато се охлади, е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар